U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rosbief 'on the green' met gratins

35 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakking Aviko Gratins
  • Zeezout
  • Gemengde groene groenten 600 gr (mix van bv. broccoli, boontjes, groene asperges en bosui)
  • Olijfolie
  • BBQ-saus
  • Ovenschaal
  • Rosbief 400 gr.
  • Rozemarijn
  • Boter 100 gr.
  • Kookpan
  • Braadpan

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Was en snijd alle groenten en kook de groenten 'beetgaar'
  • Leg de groenten in een ingevette ovenschaal, besprenkel het geheel ruim met de olijfolie en zet de gratins er tussenin met wat rozemarijn
  • Bak de gratin-groentenschotel in ongeveer 20-25 min. gaar
  • Braad ondertussen de rosbief*
  • Snijd de gebraden rosbief in plakjes en vervolgens in reepjes en serveer ze samen met het ovengerecht, lekker met BBQ-saus

 

* Haal de rosbief een half uur voor het braden uit de koeling en dep ‘m droog met keukenpapier. Bak het vlees rondom bruin in boter en laat het in een niet helemaal afgesloten pan ongeveer 20 min. garen. Keer het vlees halverwege om en laat het daarna op een bord onder alu-folie rusten. (‘speel’ met 5 min. korter braden voor rood- en met 5 min. langer voor doorbakken vlees)

 

Wijnsuggestie: Sancerre

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 800 kcal
  • 60 g vet waarvan 35 g verzadigd
  • 29 g koolhydraten
  • 33 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen