U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pompoenrollade met walnootgehakt en cranberrygratins

30 min bereidingstijd
1 uur 20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 125 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 1 flespompoen
  • 150 g walnoten
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 2 losse tenen knoflook + 4 bollen knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 1 ei
  • 1 takje peterselie
  • 2 el gedroogde cranberry’s
  • Mespunt gemalen kaneel
  • 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 el olijfolie
  • 100 g brie
  • 3-4 el cranberrycompote
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen, keukentouw, bakplaat, aluminiumfolie, vershoudfolie, evt. (ster)uitsteker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep met een lepel de draden en pitten uit de holten. Hol de pompoenhelften met een lepel of mes voorzichtig verder uit tot 2 cm van de rand.
  • Maal in de keukenmachine of de hakmolen de walnoten met de rösti, de tomaatjes, 2 tenen knoflook en de blaadjes van 3 takjes tijm fijn. Meng het ei erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de pompoenhelften met het walnootgehakt. Druk de helften op elkaar en bind ze vast met keukentouw. Leg de pompoen op de bakplaat en dek af met aluminiumfolie.
  • Rooster de pompoen 1 uur in de voorverwarmde oven (zie tip). Hak intussen de peterselie fijn. Prak de gedroogde cranberry’s met de peterselie en een mespunt kaneel door de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper. Druk de boter tussen 2 vellen vershoudfolie plat tot een plak van 1 cm dik. Leg de boter in de koelkast om weer stevig te worden.
  • Verwijder de aluminiumfolie. Zet de gratins rond de pompoenrollade. Halveer de bollen knoflook en leg ze erbij. Besprenkel ze met de olijfolie.
  • Bak de pompoenrollade met de gratins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. De pompoen is gaar wanneer een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt.
  • Snijd intussen de brie in plakjes. Beleg de gratins de laatste 5 minuten met de cranberrycompote en de brie, en bak tot de brie is gesmolten en begint te kleuren. Steek mooie sterren uit de boter, of snijd de boter in blokjes.
  • Leg de pompoenrollade met de gratins op een schaal. Garneer de pompoen met de botersterren en bestrooi met de blaadjes van de resterende takjes tijm.
  • Steel de show met deze vegetarische rollade met romige gratins, cranberrycompote, gesmolten brie en tijm.
  • Tip: De exacte oventijd van de flespompoen is afhankelijk van de grootte van de pompoen. Bak een grote pompoen 15 minuten langer onder aluminiumfolie.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappel Gratins met Tijm & Rozemarijn Benodigd product: Rösti Original

Voedingswaarden per persoon

  • 715 kcal
  • 56 g vet waarvan 30 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 14 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen