U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Minirollade met cranberryvulling en knolselderijpuree

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel (750 g)
  • 1 sinaasappel
  • 150 g verse cranberry’s
  • 50 g suiker
  • 1 sjalot
  • 1 kleine wortel
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 400 ml appelsap
  • 400 g knolselderij
  • 4 ongepaneerde varkens- of kalfsschnitzels
  • 2 takjes dragon
  • 150 g (kastanje)champignons
  • 1 tak of 150 g gesneden boerenkool
  • 2 el appelstroop
  • Keukentouw, staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 ºC.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp er 2 theelepels oranje schil af.
  • Verwarm in een steelpannetje de cranberry’s met de suiker, de sinaasappelrasp en 2 eetlepels water 8-10 minuten, tot de bessen openbarsten. Neem de compote van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in blokjes. Verhit in een (saus)pan 25 gram boter. Fruit de sjalot en wortel 2 minuten. Voeg het appelsap toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Smelt in een hapjespan 25 gram boter en smoor hierin de knolselderij afgedekt in 8-10 minuten gaar. Als de schnitzel nog niet plat is, sla ‘m dan tot een dunne schnitzel.
  • Verdeel de afgekoelde cranberrycompote over de schnitzels. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw. Bestrooi de minirollades met zout en peper.
  • Smelt in een koekenpan 25 gram boter. Bak de minirollades rondom aan, leg ze op een bakplaat en stop ze dan nog zo’n 10-15 minuten in de oven. Heb je geen oven bak ‘m dan af in de koekenpan in 15 minuten.
  • Voeg de aardappelpuree toe aan de gesmoorde knolselderij. Verwarm de puree 5 minuten op laag vuur. Hak de dragon fijn.
  • Veeg de champignons schoon en snijd in stukjes. Scheur het boerenkoolblad in reepjes van 4 cm. Smelt in een hapjespan 25 gram boter. Bak de champignons 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak nog 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer er de stroop door en pureer de saus met de staafmixer. Laat tot de gewenste dikte inkoken of voeg juist wat extra vocht (water of appelsap) toe. Houd de saus op laag vuur warm.
  • Klop de puree luchtig met een spatel; voeg voor een extra luchtig resultaat een scheutje melk toe. Schep er de dragon en peper naar smaak door.
  • Schep de puree op 4 borden. Verdeel er de champignons met de boerenkool over. Leg de minirollade erbij en serveer met de saus.
  • Vega-tip: Vervang de schnitzel door 4 rode bieten. Verpak de bieten in aluminiumfolie en pof ze in een oven van 200 ºC in 50-60 minuten gaar. Pel de bieten, snijd ze kruislings in – maar niet helemaal door – en schep er de cranberrycompote in.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 690 kcal
  • 28 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 66 g koolhydraten
  • 37 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen