U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Lamsbout met koffierub en gratinpaprika’s

6-8 personen
20 min bereidingstijd - Marineren: 4 uur
30 min op de BBQ

Wat heb ik nodig:

  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks), ontdooid
  • 1,5 kg lamsbout zonder been
  • 20 g koffiebonen
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el (gerookt) zeezout
  • 8 kleine paprika’s
  • 4 el olijfolie
  • 75 g rucola
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen, bbq met deksel

Bereiding:

  • Dep het vlees droog met keukenpapier. Maal in een keukenmachine of de hakmolen de koffiebonen met het paprikapoeder, de rozemarijnnaaldjes, de knoflook en het zeezout tot een fijne rub.
  • Wrijf de lamsbout in met de koffierub en laat afgedekt in de koelkast 4 uur marineren.
  • Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet in elke paprika een gratin.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor tot 200 ºC. Besprenkel de lamsbout met de olijfolie. Rooster het vlees op de barbecue of in de oven in 30 minuten bruin en rosé of nét gaar.
  • Zet ook de paprika’s op de barbecue of in de oven en rooster ze eveneens in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de lamsbout afgedekt 5 minuten rusten. Strooi de rucola op een schaal en zet de paprika’s erop. Serveer met de lamsbout.

 

Door het been uit de lamsbout te snijden, vouwt het vlees zich als een vlinder open. Een gevlinderde lamsbout heeft een minder lange bereidingstijd en is daarmee ideaal op de barbecue. Wrijf het vlees in met een rub voor een stoere smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 765 kcal
  • 55 g vet waarvan 26 g verzadigd
  • 20 g koolhydraten
  • 45 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 2,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen