Honing-mosterdzalm met kerrie-dillerösti
30 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de zalmfilet op de bakplaat.
- Doe de honing met de mosterd en het citroensap in een kommetje. Pers of rasp de knoflook erboven en meng goed. Schenk de honing-mosterdmarinade over de zalmfilet.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 2 cm dik. Leg de broccoli rond de zalmfilet op de bakplaat.
- Bak de zalmfilet met de broccoli in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.
- Verhit intussen de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant.
- Hak de dille fijn. Schep de kerrie en de dille door de rösti en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de zalmfilet op een warme schaal. Schep de rösti en de broccoli ernaast.
- Zalmfilet is een klassieker op de kerstdis. Door de honing-mosterdmarinade blijft de zalm sappig en mals. Lekker met kruidige rösti.
- Tip: In plaats van zalm leent kabeljauw- of schelvisfilet zich ook prima voor dit recept.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 590 kcal
- 32 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 37 g eiwit
- 7 g vezels
- 1,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen