U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Honing-mosterdzalm met kerrie-dillerösti

30 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Rösti Original
  • 1 stuk zalmfilet van 600 gram
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • Sap van ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • 500 g broccoli
  • 3 el olijfolie
  • 6 takjes dille
  • 2 tl kerrie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de zalmfilet op de bakplaat.
  • Doe de honing met de mosterd en het citroensap in een kommetje. Pers of rasp de knoflook erboven en meng goed. Schenk de honing-mosterdmarinade over de zalmfilet.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 2 cm dik. Leg de broccoli rond de zalmfilet op de bakplaat.
  • Bak de zalmfilet met de broccoli in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.
  • Verhit intussen de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant.
  • Hak de dille fijn. Schep de kerrie en de dille door de rösti en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de zalmfilet op een warme schaal. Schep de rösti en de broccoli ernaast.
  • Zalmfilet is een klassieker op de kerstdis. Door de honing-mosterdmarinade blijft de zalm sappig en mals. Lekker met kruidige rösti.
  • Tip: In plaats van zalm leent kabeljauw- of schelvisfilet zich ook prima voor dit recept.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 590 kcal
  • 32 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 37 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen