U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Homemade hamburgerbroodje van rösti en kruiden

10 broodjes
20 min bereidingstijd - Wachten: 2 uur
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 300 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 600 g bloem
  • 10 g gedroogde gist
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • Handvol fijngehakte verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook en kervel)
  • Keukenmachine, mixer met deeghaken, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Maal de rösti in de keukenmachine fijn (of in 3 porties in de hakmolen van de staafmixer.)
  • Strooi een flinke snuf zout in een kom. Voeg de rösti, de bloem, in een kuiltje de gist en rondom de olijfolie, de eieren, de melk en de kruiden toe. Kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg.
  • Vorm een bol van het deeg en laat onder een schone keukendoek 1 uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke porties en vorm er 10 broodjes van. Leg de broodjes op de bakplaat en laat ze weer afgedekt 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Broodjes over? Vries maar in.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 300 kcal
  • 6 g vet waarvan 1 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen