U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Enchiladas met rösti

4 personen
25 min bereidingstijd
25-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 375 gram Aviko Rösti Original
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 rode en/of gele paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 groentebouillontablet
  • 8 tortillawraps
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g geraspte cheddar
  • 2 bosuien
  • Ovenschaal (28 x 18 cm)

Bereiding:

  • Strooi de rösti op een schaal en laat iets ontdooien. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika's in blokjes.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook in 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 4 minuten rul. Schep de paprika erdoor en bak nog 4 minuten.
  • Roer de komijn en de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de tomatenblokjes met het blikvocht en 100 ml water in de pan.
  • Voeg het bouillontablet toe en breng tegen de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes inkoken tot een dikke tomaten-gehaktsaus. Verwarm intussen de oven voor tot
    220 °C.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de wraps. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de wraps op. Leg ze in de ovenschaal.
  • Meng de rösti met de crème fraîche en de geraspte kaas. Strijk het röstimengsel uit over de wraps.
  • Bak de enchiladas in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin. Hak de bosui in ringetjes, haal de schaal uit de oven en bestrooi de enchaladas ermee.

Tip: Lekker met een frisse (bonen)salade. Neem voor enchiladas zonder vlees vegetarisch gehakt.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1000 kcal
  • 55 g vet waarvan 24 g verzadigd
  • 77 g koolhydraten
  • 45 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen