U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Broodjes-zonder-kneden

30 min bereidingstijd + 8-12 uur rijzen
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 225 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 8 g zout
  • 400 gram bloem + extra voor het werkvlak
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • Vershoudfolie of plastic (pedaalemmer)zak, bakpapier, bakplaat, ovenschaal, evt. deegschraper

Bereiding:

  • Begin een dag van tevoren. Strooi het zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje en strooi er de gist in.
  • Schenk 300 ml handwarm water langs de rand van de kom. Roer met een houten lepel tot alles goed is gemengd. Het deeg is nu nog stevig. Schep er met de houten lepel goed de rösti door.
  • Dek de kom af met vershoudfolie of verpak in een gesloten plastic zak. Laat het röstideeg minstens 8 uur, liever nog een hele nacht, op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwarm ook de bakplaat en zet onder in de oven een schaal met 500 ml warm water.
  • Stort intussen het – inmiddels heel plakkerige! – deeg op een royaal bebloemd werkvlak. Vouw het deeg een paar keer dubbel. Bestrooi het daarbij steeds met wat bloem. Gebruik eventueel een deegschraper om het deeg goed te hanteren.
  • Snijd het deeg in 16 stukken van ongeveer gelijke grootte. Leg deze stukken op het bakpapier; gebruik de deegschraper of een spatel.
  • Neem de hete bakplaat uit de oven en schuif er snel het bakpapier met de stukken deeg op. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtgekleurd en gaar zijn.
  • Niet mooi, wel lekker: dat zijn deze broodjes waarvan je het deeg niet kneedt maar met een houten lepel roert. Het deeg plakt enorm, dat hoort zo. Voeg met de rösti gerust ook wat fijngehakte verse kruiden, stukjes olijf of zongedroogde tomaat toe. Of bestrooi de ongebakken broodjes met maan- of sesamzaad. Serveer ze bij het diner, of in plakjes gesneden bij de borrel.
  • Tip: Lekker met roomboter met zeezout.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • Per stuk: 110 kcal
  • 1 g vet waarvan 0 g verzadigd
  • 21 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen