U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Biefkebab met paprikahummus en korianderrösti

25 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original
  • 1 gegrilde rode paprika (pot), uitgelekt 
  • 5 el olijfolie
  • 1-2 tl tahin 
  • 4 biefstukken, in blokjes van 2 cm
  • 2 limoenen 
  • 2-3 tl komijnzaad
  • 2 bosjes koriander, fijngehakt 
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • Staafmixer, 8 spiesen 

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 min. goudbruin en knapperig 
  • Meng intussen het komijnzaad met versgemalen peper en zout op een bord. Rol de blokjes biefstuk erdoor en druk licht aan. Rijg het vlees aan de spiesen 
  • Pureer voor de hummus de kikkererwten met de knoflook en de paprika. Breng op smaak met de tahin en een beetje limoensap. Snijd de rest van de limoen in stukjes 
  • Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan. Leg de spiesen in de pan en bak de biefstuk in 3-4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé. Schep de koriander met zout en peper naar smaak door de rösti 
  • Verdeel de rösti met de biefkebab over 4 borden. Geef er de paprikahummus bij en stukjes limoen om over de kebab uit te knijpen

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 685 kcal
  • 29 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 53 g koolhydraten
  • 47 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen