Belgisch Koninginnenhapje met gratin
40 min bereidingstijd + afkoelen
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag, leg de kipfilets in de bouillon en pocheer ze in 15 minuten zachtjes gaar.
- Neem de kipfilet uit de pan en schenk de bouillon door een fijne zeef in een maatbeker. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Smelt de boter in een sauspan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Schenk er de wijn en vervolgens langzaam 750 ml kippenbouillon bij, al kloppende met een garde. Klop tot een gladde en gebonden saus.
- Breng de saus tegen de kook. Voeg de champignons toe en laat de ragout 10 minuten zachtjes koken en tot de gewenste dikte inkoken.
- Verdeel de kipfilet in stukjes en roer ze met de slagroom door de ragout. Breng op smaak met peper en houd warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur (bewaar de ragout daarna eventueel tot later gebruik in de koelkast).
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm de kippenragout op laag vuur; roer regelmatig. Snijd de dekseltjes van de pasteibakjes. Zet de bakjes en de dekseltjes de laatste 3 minuten bij de gratins op de bakplaat en bak ze warm en knapperig.
- Zet de pasteibakjes op 4 borden. Schep er de kippenragout in en bestrooi met de peterselie. Leg de dekseltjes weer op de pasteibakjes.
- Serveer met de gratins
Tip: Serveer er naar wens nog een knapperige frisée salade bij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1045 kcal
- 67 g vet waarvan 43 g verzadigd
- 55 g koolhydraten
- 50 g eiwit
- 4 g vezels
- 3,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen