U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappel-groentetaartje met varkensoester

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 250 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1 sinaasappel
  • 2 el mayonaise
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 25 g roomboter
  • 4 varkensoesters of -filetlapjes
  • 2 el crème fraîche
  • 50 g rucola
  • Rasp, evt. 4 kookringen van 8-10 cm ø, 2 vellen bakpapier

Bereiding:

  • Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snipper de sjalot en snijd de paprika in blokjes van ½ cm.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 eetlepels oranje schil van de vrucht. Meng de sinaasappelrasp door de mayonaise. Laat de sinaasappelmayonaise rusten zodat de smaak kan ontwikkelen (kan ook 1 dag eerder).
  • Verhit een koekenpan. Bak zonder extra boter of olie de spekblokjes in 4 minuten knapperig uit. Voeg de sjalot en de paprika toe en bak 3 minuten mee.
  • Kook de sperziebonen in water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af, laat goed uitlekken en schep door de gebakken groenten.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen. Smelt in een koekenpan de boter. Dep de varkensoesters droog en bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de varkensoesters in 4-5 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
  • Schep de puree door de groenten en verwarm nog 2 minuten. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Houd de puree onder een deksel warm. Snijd de varkensoesters in dunne plakjes.
  • Zet een kookring op een (voorverwarmd) bord. Halveer de vellen bakpapier. Vouw de stroken nogmaals dubbel zodat een extra stevige strook ontstaat. Zet het bakpapier tegen de binnenkant van de kookring. Zo kun je een hoger pureetaartje maken.
  • Verdeel de helft van de puree over de kookringen. Druk de puree iets aan. Verdeel de helft van de rucola erover en schep de rest van de puree in de ringen. Druk nogmaals aan en verwijder dan de ringen en het bakpapier.
  • Garneer de pureetorens met de rest van de rucola. Leg de plakjes varkensoester erbij. Schep er een dot sinaasappelmayonaise bij (of gebruik een wegwerpspuitzak).
  • Makkelijk én feestelijk! Deze toren van romige puree met knapperige groenten, spekjes en rucola.
  • Vega tip: Vervang de varkensoester door een portobello. Bak de portobello in 5 minuten bruin en gaar. Snijd de portobello in plakjes. De spekblokjes kun je gewoon weglaten of vervangen door grof gehakte gerookte amandelen of ongezouten cashewnoten.
  • Tip: Geen kookring? Maak met twee natte lepels quenelles (ovale balletjes) van de puree. Snijd de groenten voor mooie quenelles iets fijner. De puree serveren in een eenpersoonspannetje staat ook heel feestelijk.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 575 kcal
  • 30 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 41 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen