U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappel-groentetaartje met kalfsoester

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappelpuree
  • 150 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • ½ courgette
  • 1 sinaasappel
  • 2 el mayonaise
  • 40 g roomboter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 100 g tuinerwten (diepvries)
  • 4 kalfsoesters
  • 2 el crème fraîche
  • Erwtencress, kervel of dille om te garneren
  • Rasp, kookring 8-10 cm ø

Bereiding:

  • Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snipper de sjalot en snijd de courgette in blokjes van ½ cm.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 eetlepels oranje schil van de vrucht. Roer de sinaasappelrasp door de mayonaise. Laat de sinaasappelmayonaise rusten zodat de smaak zich kan ontwikkelen (kan ook 1 dag eerder).
  • Verhit in een koekenpan 15 gram boter. Bak de spekblokjes in 4 minuten knapperig uit. Voeg de sjalot en de courgette toe en bak 3 minuten mee. Bak de laatste minuut de erwten mee.
  • Kook intussen de sperziebonen in water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af, laat goed uitlekken en schep door de gebakken groenten.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt in een koekenpan de resterende 25 gram boter. Dep de kalfsoesters droog en bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfsoesters in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
  • Schep de puree door de groenten en verwarm nog 2 minuten. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Houd de puree onder een deksel warm. Snijd de kalfsoesters in dunne plakjes.
  • Zet een kookring op een (voorverwarmd) bord. Schep er ¼ van de puree in, druk iets aan en verwijder de ring. Herhaal met de andere 3 borden.
  • Verdeel de plakjes vlees over de puree. Schep er een dot sinaasappelmayonaise op (of gebruik een wegwerpspuitzak) en garneer met de cress, kervel of dille.
  • Gebruik net als een chef-kok een kookring om je puree eenvoudig een wow-effect te geven.
  • Tip: Liever zonder vlees? Leg op elk pureetorentje een in bladerdeeg gebakken punt camembert of brie.
  • Tip: Geen kookring? Spuit de groentepuree met een spuitzak met een grote gladde spuitmond op de borden of serveer de puree in eenpersoonspannetjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 500 kcal
  • 24 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 25 g koolhydraten
  • 45 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen