U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Ovenpanino met mozzarella, salami en zoete friet

4 personen
15 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Frites (450 g)
  • 2 ciabatta’s
  • 100 g salami
  • 2 tomaten, in plakken
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakken
  • handvol basilicum
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verspreid de helft van de friet over de helft van de bakplaat en bak ze 15-20 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de ciabatta’s horizontaal doormidden. Beleg de onderste helften met de salami, tomaat, rest van de zoete aardappel friet, mozzarella en basilicum. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Leg de bovenste helften van het brood erop en druk stevig aan. Leg de ciabatta’s naast de friet in de oven en bak de laatste 8-10 minuten met de friet goudbruin en knapperig.
  • Snijd de panini in stukken en leg ze met de friet op een plank. Bestrooi de friet met zout en peper naar smaak.

Tip: Besmeer de ciabatta's voor het beleggen met groene of rode pesto.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 815 kcal
  • 31 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 101 g koolhydraten
  • 29 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 4,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen