U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kruidige slastamppot met spekjes en lente-ui

17 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gekruide Chilipartjes 
  • 2 el olijfolie 
  • 200 g mager gerookt spek, in blokjes 
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt 
  • 1 kropsla 
  • 125 ml crème fraîche 
  • 1 lente-ui, in ringetjes 
  • Pureestamper

Bereiding:

  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de spekblokjes in 4 min. knapperig uit. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Schep de spekblokjes uit de pan. 
  • Bak in het spekvet de gekruide chilipartjes in 10-12 min. goudbruin en gaar Maak intussen de sla schoon: was en droog de bladeren en scheur ze grof 
  • Draai het vuur laag en stamp de gekruide chilipartjes grof. Schep er de crème fraîche en de sla door. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de spekjes en de lente-ui over. Bestrooi met peper naar smaak

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 595 kcal
  • 15 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 51 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen