U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Caprese gratins met rucolasalade

10 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (à 400 g) 
  • 4 el groene pesto 
  • 2 tomaten, in plakjes 
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes 
  • 75 g jonge bladsalade 
  • 3 el olijfolie extra vierge 
  • 1 el balsamico-azijn 
  • 1 handvol basilicumblaadjes 
  • Bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en besmeer ze met de pesto. Beleg ze met de tomaat en de mozzarella. 
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Maak intussen de slablaadjes aan met de olijfolie, de balsamico-azijn en zout en peper naar smaak. 
  • Zet de gratins op 4 borden of een schaal en bestrooi met de basilicumblaadjes. Besprenkel ze eventueel met extra olijfolie en serveer met de salade.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 715 kcal
  • 57 g vet waarvan 30 g verzadigd
  • 28 g koolhydraten
  • 20g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,5g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen