U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappelburger met jalapeñosaus

30 min bereidingstijd, 30 min wachten

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g), ontdooid
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 2 rode uien
  • 2 el groene jalapeño peperringetjes (uit pot)
  • 3 el mayonaise
  • 2 takjes peterselie
  • 1 ei
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl sriracha chilisaus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 kropjes little gem
  • 2 tomaten
  • 4 briochebroodjes
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Breng in een steelpan de wijnazijn met de suiker tegen de kook. Laat de suiker oplossen. Snijd intussen de uien in ringen. Doe ze in een kom. Schenk er nog warm de zoetzure siroop over. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten marineren.
  • Pureer met de staafmixer de uitgelekte jalapeñopeper met de mayonaise.
  • Maal in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen de zoete aardappelblokjes zo klein als gehakt. Pureer ze niet helemaal glad! Hak de peterselie fijn.
  • Doe het zoete aardappelgehakt in een kom. Voeg het ei, het bakmeel, de peterselie, de sriracha en zout naar smaak toe. Vorm van het gehaktmengsel met vochtige handen 4 grote burgers.
  • Verhit in een grote koekenpan de olie. Bak de burgers in 8 minuten aan beide kanten bruin en stevig.
  • Haal intussen de blaadjes van de slakropjes los. Was en droog ze. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de broodjes open.
  • Leg de onderste helften van de broodjes op een schaal. Verdeel er de sla en tomaat over. Beleg elk broodje met een zoete aardappelburger, wat gemarineerde ui en een schep jalapeñomayonaise. Dek de burgers af met de bovenste helften van de broodjes en steek er eventueel een prikker door.
  • ‘Gehakt’ van zoete aardappel is de basis van deze originele vega-burger. Ook lekker in pastasauzen en noedelgerechten.
  • Tip: Voeg gerust extra smaakmakers als gekneusd koriander- of venkelzaad, laurierblaadjes en een stukje steranijs toe bij het marineren van de uienringen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 585 kcal
  • 36 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 53 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen