U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Home made saus

Wat heb ik nodig:

personen
  • 3 verse eidooiers
  • Dijonmosterd 1 el.
  • Witte wijnazijn 1 tl.
  • 4 druppels Wocestersaus
  • Zonnebloem- of olijfolie 3 dl.
  • Citroensap 2 tl.
  • Zout & (witte)peper
  • Mengkom 

bereiding:

Belangrijk: laat alle bovenstaande ingrediënten op kamertemperatuur komen, zodat alles goed kan mengen

 

  • Zet een ruime kom (ook niet koud!) op een vochtige doek tegen het schuiven
  • Meng met de garde (of blender/mixer) de dooiers, mosterd, worcestersaus en azijn in de kom en voeg zout en peper toe
  • Voeg eerst druppelsgewijs (heel langzaam !!) de olie toe en pas wanneer de saus dikker wordt in kleine straaltjes (blijf continu roeren totdat je alle olie hebt toegevoegd)
  • Als de saus dik en goed gemengd is, voeg je pas het citroensap toe, samen met nog wat peper en zout
 
Let op: zelfgemaakte mayonaise is in de koelkast ongeveer 2 dagen houdbaar