U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Varkensgebraad met rösti en abrikoos

45 min bereidingstijd
2 uur in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original (750 g)
  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 250 ml medium sherry of zwarte thee
  • 2 kg procureur
  • 4 biologische citroenen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3-4 takjes salie
  • 4-5 el olijfolie
  • 4-5 tomaten
  • 2 handenvol verse kruiden: platte peterselie, Koriander,
  • basilicum, munt
  • Olijfolie extra vierge
  • Keukenmachine, keukentouw, braadslede, 2 bakplaten met bakpapier

Bereiding:

  • Doe de abrikozen in een kom. Schenk de sherry of thee over de abrikozen en wel ze minstens 1 uur.
  • Boen 2 citroenen schoon en rasp de schil (alleen het geel). Snijd het vruchtvlees van alle citroenen in kleine stukjes.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Laat de abrikozen uitlekken. Maal ze in de keukenmachine met de helft van de citroen en de kaneel tot een grove, samenhangende vulling.
  • Snijd het vlees overlangs in en klap als een boek open. Verdeel de vulling over het vlees en klap weer dicht. Bind het vlees vast met keukentouw. Leg het vlees in de braadslede en steek de takjes salie onder het keukentouw.
  • Besprenkel het vlees met 4-5 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven en bak het vlees in 2 uur mooi bruin en gaar.
  • Spreid de rösti in een dunne laag uit over de bakplaten. Rooster de rösti de laatste 20-25 minuten met het vlees mooi, tot de rösti goudgeel en krokant is.
  • Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak de kruiden fijn.
  • Laat het varkensgebraad uit de oven 10 minuten rusten. Strooi de rösti op een schaal. Schep de tomaat, de kruiden en de resterende citroenstukjes en -rasp erdoor. Besprenkel de rösti ‘tabouleh’ met wat extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Serveer het gebraad met de rösti ’tabouleh’.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1400 kcal
  • 74 g vet waarvan 23 g verzadigd
  • 81 g koolhydraten
  • 95 g eiwit
  • 16 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen