U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Crescia met rösti en venkelsalade

Bekijk de kookvideo
1 uur bereidingstijd - Wachten: 2 uur

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
  • 500 g bloem
  • 1 ei
  • 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 80 ml lauwwarme melk
  • 60 g reuzel (of extra roomboter)
  • 1 flinke venkelknol
  • 400 ml witte wijnazijn
  • 3 el rietsuiker
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 stuks steranijs
  • Olijfolie of bakspray, om in te vetten
  • 2 el olijfolie
  • 200 g salami
  • 200 g parmaham
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 100 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas (stukje)
  • Keukenmachine of mixer met deeghaken, deegroller, kwastje, schone (weck)pot

Bereiding:

  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, het ei, de roomboter, de melk en 120 ml water plus 7 gram zout. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 20 minuten rusten.
  • Trek aan één kant van het deeg en vouw naar het midden. Trek ook aan de andere kant van het deeg en vouw eveneens naar het midden, het eerste deel overlappend. Keer het deeg een slag (90º) en herhaal dit uitrekken en vouwen. Leg het deeg met de gevouwen kant naar beneden en laat weer 20 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Vorm van elke portie een bal. Herhaal het uitrekken, vouwen en keren nu aan beide kanten van de kleine deegballetjes. Laat weer 20 minuten rusten op de gevouwen kant.
  • Rol elk deegballetje uit tot een lap van 2-3 mm dikte. Bestrijk het deeg dun met reuzel.
  • Rol elk lapje deeg op, draai het uiteinde van de rolletjes naar binnen en draai de rest van het deegrolletje eromheen zodat een slakkenhuis ontstaat. Laat ze afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  • Schaaf intussen met de mandoline de venkel in ragfijne reepjes, of snijd de venkel met een mes flinterdun. Stop de venkel in een schone pot.
  • Breng in een steelpan de wijnazijn met de suiker, de mosterdzaadjes en de steranijs tegen de kook. Laat de suiker oplossen en schenk de warme marinade over de venkel. Laat afkoelen.
  • Verhit een pan met dikke bodem (of een pizzasteen op de barbecue). Zorg dat de pan heet genoeg is zodat het deeg snel bakt, maar niet gloeiendheet want dan verbrandt het deeg en heeft de binnenkant onvoldoende tijd om te garen.
  • Rol elk ‘slakje’ uit tot een ronde deeglap van 2-3 mm dikte. Vet de pan in met olijfolie of bakspray en leg telkens een deeglap in de pan. Bak elke crescia in 2 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Verhit intussen in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Beleg elke crescia met salami of parmaham, mozzarella en wat rucola. Bestrooi met rösti en schaaf er Parmezaanse kaas boven. Klap de crescia dubbel en leg op een schaal of plank. Serveer met de zoetzure venkelsalade.

 

Crescia is het typische platbrood uit de Italiaanse streek Le Marche. De crescia met rösti van Wim viel bij de Italianen enorm in de smaak (‘Net zo lekker als van mijn oma’) en haalden met de aardappelvulling zelfs de krant!

Tip:
 Het deeg vraagt wat tijd maar kan prima een dag van tevoren worden bereid. Bewaar de slakhuisjes afgedekt in de koelkast.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1150 kcal
  • 65 g vet waarvan 29 g verzadigd
  • 92 g koolhydraten
  • 45 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen