U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aubergineschotel met zoete aardappel

Bekijk de kookvideo
20 min bereidingstijd
45-50 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 2 aubergines, in plakjes
  • 2 uien, in ringen
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 3 blikken tomatenblokjes met basilicum (à 400 g)
  • 1 ei
  • 250 g ricotta
  • 25 g Parmezaanse kaas (stukje)
  • Bakplaat met bakpapier, ovenschaal (30 x 20 cm), rasp

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de plakjes aubergine op de bakplaat. Verdeel er de blokjes zoete aardappel en de uiringen over. Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met de oregano.
  • Rooster de groenten 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook met de sjalot 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes met het blikvocht toe en verwarm 5 minuten zachtjes. Klop het ei los en meng met de ricotta. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep 3 eetlepels tomatensaus in de ovenschaal. Beleg met de aubergine, zoeteaardappel en ui. Maak zo meer lagen met de rest van de saus en de geroosterde groenten; houd 2 plakjes aubergine apart en eindig met een laag tomatensaus.
  • Strijk de ricotta uit over de aubergineschotel. Leg de apart gehouden aubergines erop en rasp de Parmezaanse kaas erover.
  • Bak de aubergineschotel in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

 

Aubergineschotel is een klassieker uit de Italiaanse keuken, boordevol groenten. Deze keer voegen we zoete aardappelblokjes toe voor een extra voedzame, glutenvrije ovenschotel.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 665 kcal
  • 43 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 46 g koolhydraten
  • 18 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen