U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Albóndigas in rode wijn saus met röstirondjes

45 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (750 g)
  • 75 g chorizo
  • 2 takjes peterselie
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel of broodkruim
  • 1 bos bospeentjes
  • 3 sinaasappels
  • 3 cm gember
  • 2 stuks steranijs
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 el bloem
  • 200 ml Spaanse rode wijn
  • Ovenschaal, bakplaat

Bereiding:

  • Snijd de chorizo in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de chorizo, het ei, het paneermeel, de peterselie en zout en peper naar smaak.
  • Rol met vochtige handen 24 kleine balletjes van het gehakt. Zet de gehaktballetjes 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de bospeentjes en laat er een klein stukje loof aan. Leg de worteltjes in de ovenschaal.
  • Pers de sinaasappels uit. Schil en rasp de gember. Meng de gember met de steranijs door het sinaasappelsap. Schenk het sinaasappelsap over de worteltjes.
  • Rooster de worteltjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Schep de gehaktballetjes uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en de knoflook 1 minuut. Roer de tomatenpuree met de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de wijn met 100 ml water in de pan en roer tot een gladde saus. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag, leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof ze afgedekt in 15 minuten gaar. Schuif na 10-15 minuten van de oventijd van de worteltjes de röstirondjes in de oven en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Schep de gehaktballetjes op een schaal en serveer ze met de worteltjes en röstirondjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 925 kcal
  • 50 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 74 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 3,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen