U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zuppa Abbruzzese met zoete aardappel en linzen

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 g wortel, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 g)
  • 500 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 2 groentebouillontabletten
  • 265 g linzen uit blik, uitgelekt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Olijfolie extra vierge, om te besprenkelen
  • 1 stokbrood of ciabatta

Bereiding:

  • Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui, wortel, knoflook en het spek 3 minuten zonder te kleuren.
  • Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog even op laag vuur mee om te ontzuren (pas op voor aanbranden!). Voeg de gezeefde tomaten met 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur weer laag en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes zoete aardappel en de linzen toe en kook nog 5 minuten mee, of tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  • Breng de soep op smaak met de oregano en peper. Schep de soep in 4 kommen en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Serveer met het brood.

 

Zin in soep? Deze stevige Italiaanse maaltijdsoep met spek, zoete aardappel en linzen staat lekker snel op tafel.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 825 kcal
  • 39 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 86 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 15 g vezels
  • 5,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen