U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Spaanse eieren met tomaat, chorizo en zoete aardappelblokjes

30 min bereidingstijd
6-8 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g chorizo
  • 1 rode paprika
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 100 ml rode wijn of water
  • 150 g cherrytomaten
  • 4 eieren
  • 1 bosje platte peterselie (15 g)
  • (Ovenvaste) koekenpan

Bereiding:

  • Snipper de ui. Hak de knoflook fijn en snijd de chorizo in blokjes. Snijd de paprika in grove stukken.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een (ovenvaste) koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en chorizo 3 minuten.
  • Schep er de paprika door en bak 3 minuten mee. Schep de blokjes zoete aardappel erdoor en bak 6 minuten mee.
  • Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder, kaneel en tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
  • Schenk de passata met de wijn of het water in de pan en breng aan de kook. Halveer intussen de tomaatjes en schep door de saus.
  • Draai het vuur laag. Maak met een (jus)lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek boven elk 1 ei. Zet de pan in de voorverwarmde oven (al horno) of bak de eieren op laag vuur in 6-8 minuten naar wens gaar.
  • Hak de peterselie grof. Bestrooi het gerecht met de peterselie en zout en peper naar smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 565 kcal
  • 33 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 40 g koolhydraten
  • 18 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen