U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Spies van geroosterde groenten en rösti mini met peterseliepesto

15 min bereidingstijd
12 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 8 Aviko Rösti Mini Rondjes
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • ½ rode paprika
  • 8 cherrytomaatjes
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • Handvol platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 8 houten spiesen, bakplaat met bakpapier, staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd van de courgette, de aubergine en de paprika elk 8 blokjes van zo'n 3 cm.
  • Rijg de groenten met de rösti mini en de tomaatjes aan de spiesen. Bestrijk de spiesen rondom met 3 eetlepels olijfolie. Leg ze op de bakplaat en bestrooi met zout en peper.
  • Rooster de spiesen in de voorverwarmde oven in 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Pureer intussen met de staafmixer de peterselie met de knoflook, de pijnboompitten en de resterende olijfolie fijn. Voeg de parmezaanse kaas toe en breng de pesto op smaak met zout en peper.
  • Leg de spiesen op een schaal of plank en serveer met de peterseliepesto.

Tip:
 Je kunt eindeloos variëren met deze spiesen. Wat dacht je van geroosterde pastinaak, bieten, bloemkool of wortels in combinatie met de rösti rondjes. En heb je zin in vlees, voeg dan plakjes salami, chorizo en/of rauwe ham toe met bolletjes mini-mozzarella.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 340 kcal
  • 29 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 12 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen