U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zuurkoolquiche met aardappel, spek en appel

35 min bereidingstijd
30-35 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappelpuree Naturel
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 500 g verse zuurkool, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 75 g geraspte jong belegen kaas
  • 2 takjes peterselie
  • 1 handappel, bijv. jonagold
  • 100 g gerookt ontbijtspek (plakjes)
  • Ingevette springvorm (24 cm ø), appelboor

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bekleed de springvorm met het deeg. Verdeel de zuurkool over de deegbodem.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Hak de peterselie fijn en voeg met peper naar smaak toe. Schenk het ei-roommengsel over de zuurkool.
  • Verdeel de aardappelpuree erover en strijk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
  • Steek er met de appelboor het klokhuis uit en snijd de appel in ringen van 5 mm dik. Verdeel de appelringen met de spekplakjes over de puree.
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Laat de quiche uit de oven 5-10 minuten afkoelen. De quiche wordt dan iets steviger en is makkelijker in mooie punten te snijden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 645 kcal
  • 39 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 4,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen