Zoete aardappel-cheesecake met limoen
30 min bereidingstijd
1 uur en 15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Leg een vel bakpapier op de bodem en sluit de springvorm. Smelt de boter op laag vuur. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine, of in porties in de hakmolen van de staafmixer. Roer de gemalen koekjes met een snuf zout door de boter.
- Strijk het koekmengsel met de bolle kant van een lepel egaal uit over de bodem van de springvorm. Laat de koekbodem 15 minuten in de koelkast opstijven.
- Maal intussen in de keukenmachine, of in porties in de hakmolen, de zoete aardappelblokjes met 100 gram roomkaas fijn.
- Klop in de keukenmachine of met de mixer de zoete aardappelpuree met de rest van de roomkaas, de suiker, de kaneel en de vanillesuiker tot een romige crème. Klop er een voor een de eieren door.
- Schep de limoenrasp erdoor en schenk het roommengsel op de koekbodem.
- Bak de taart ongeveer 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig voelt. Laat de taart in de vorm afkoelen en stevig worden. Verwijder de vorm en snijd de taart in 8-10 mooie punten.
Zoet, romig en fluwelig, dat is deze New York-style cheesecake met zoete aardappel. Kaneel geeft een warm aroma terwijl limoen zorgt voor een fris accent.
Tip: In plaats van digestive koekjes combineren speculaasjes of bastognekoeken ook goed met de zoete aardappelvulling.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 490 kcal
- 32 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 42 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen