U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Varkensmedaillons met aardappel kroketjes

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mini Aardappel Kroketjes (600 g)
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 600 g varkenshaas
  • 150 g maïs (uit blik)
  • 2 bosjes koriander (à 15 g)
  • 2 rode uien, in flinterdunne halve
    ringen
  • 1 el ongezouten gepelde
    pistachenoten
  • sap van 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 75 g geroosterde ongezouten amandelen, grofgehakt
  • 150 ml olijfolie
  • staafmixer

Bereiding:

  • Snijd voor de medaillons de varkenshaas in plakken van 2 cm dik. Pureer met de staafmixer in de maatbeker 1 bosje koriander met de pistachenoten, de knoflook en 5 eetlepels olijfolie. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng de pesto op smaak met peper.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 ˚C. Bak de Mini Aardappel Kroketjes in 9 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de medaillons in 4 minuten goudbruin en rosé vanbinnen. Laat het vlees in aluminiumfolie rusten.
  • Halveer de tomaatjes of snijd ze in kwarten. Meng de tomaatjes met de maïs, de uiringen en de resterende olijfolie. Hak het tweede bosje koriander fijn en meng met de amandelen door de tomaatjes. Breng de salade op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Schep de salade op 4 borden. Leg er de varkensmedaillons en de Mini Aardappel Kroketjes bij. Schep de korianderpesto over het vlees.
  • Liever vis? Vervang de varkenshaas door zalm- of tonijnfilet. Gril of bak de visfilet in 2 minuten per kant goudbruin en vanbinnen rosé en sappig.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1035 kcal
  • 67 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 55 g koolhydraten
  • 48 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen