U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Tostada met gegrilde kip, rösti en dille-korianderroom

4 personen
25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • ½ verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
  • 1 takje dille
  • 3 takjes koriander
  • 1 el mayonaise
  • 125 g bekertje zure room
  • 2 tl korianderzaad
  • 300 g kipfilet
  • 12 el zonnebloemolie
  • 4 tortilla wraps naturel
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 150 g maïs (uit blik)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • Grillpan, vijzel

Bereiding:

  • Hak de dille en de koriander fijn. Meng de mayonaise met de kruiden en de zure room. Stamp in de vijzel het korianderzaad grof.
  • Bestrijk de kipfilets met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de kipfilets in 10-12 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes.
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Verhit in een tweede koekenpan steeds 1 eetlepel olie en bak elke tortilla in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant.
  • Beleg de krokante tortilla’s met de sla, de rösti, de maïs en de rode ui. Leg de plakjes kipfilet erop en maak de tostada’s af met een schepje dille-korianderroom. Bestrooi met het korianderzaad.

 

Tip: serveer er nog een schaaltje guacamole of tomatensalsa bij.

 

Borreltip: met minitortilla’s maak je er een heerlijk borrelhapje van!

 

Tostada is een populair Mexicaans streetfoodgerecht: knapperig gebakken of gefrituurde wraps worden belegd met wat je maar wil. Wat te denken van gegrilde kip, frisse ijsbergsla, krokante rösti en luchtige room met dille en koriander?

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 850 kcal
  • 59 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 27 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen