Sharing starters
30 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Rooster de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer. Laat ze afkoelen.
- Pureer met de staafmixer de zoete aardappelblokjes met de kikkererwten, de knoflook, de komijn en 150 ml water tot een smeuïge hummus.
- Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de hummus afgedekt in de koelkast. Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer. Schep intussen de hummus in een schaaltje. Besprenkel de hummus met wat olijfolie en bestrooi met paprikapoeder.
- Verdeel de zalm in 12 porties. Strooi de sojabonen in een schaal. Besprenkel ze met de sesamolie en bestrooi met het sesamzaad en zeezout naar smaak.
- Steek de rösti mini met de zalm aan de prikkers. Leg ze op een schaal en spuit de Japanse mayonaise erbij om te dippen. Zet de zalmprikkers, sojabonen en de hummus op tafel. Scheur het flatbread in stukken en serveer bij de hummus om te dippen.
- Lekker om te delen, met iedereen die je lief is.
- Vega-tip: Vervang de zalmfilet door blokjes avocado of olijven.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 460 kcal
- 25 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen