U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstirondje met tonijnsalade en geroosterde rode ui

20 min bereidingstijd
15 - 20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 4 Aviko Röstirondjes naturel
  • 1 rode ui
  • 2 tl olijfolie
  • 1 kleine sjalot
  • 1 tl kappertjes
  • 100 gram tonijnmoot in olijfolie (uitgelekt, uit blik)
  • 2 el crème fraîche
  • 1 takje dille
  • Ofyr, barbecue of grillpan

Bereiding:

  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. De rondjes kunnen ook in ongeveer 10 minuten op de Ofyr of barbecue worden geroosterd.
  • Pel de ui en snijd in partjes van 1 cm. Bestrijk de partjes ui dun met de olijfolie. Rooster de partjes ui op de Ofyr, de barbecue of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar en goudbruin.
  • Snipper intussen het sjalotje heel fijn. Hak de kappertjes fijn. Meng de tonijn met de sjalot, de kappertjes en de crème fraîche. Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper. Hak de dille grof.
  • Leg de röstirondjes op een schaal. Beleg ze met de tonijnsalade en de geroosterde rode ui. Bestrooi met de grofgehakte dille.
  • Met deze Franse tonijnsalade met kappertjes doe je visliefhebbers een groot plezier! Ogen dicht... en waan je op een dobberend jacht ergens aan de Côte d’Azur.
  • Tip: Breng met een snuf gedroogde chilivlokken de tonijnsalade wat pittiger op smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 170 kcal
  • 10 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 11 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen