U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rösti-kaassterren

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Uitsteekvormpjes in ster-vorm (ø 7-8 cm en ø 4-5 cm), bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak. Prik het bladerdeeg met een vork in en bestrijk het met ei.
  • Steek uit de plakjes bladerdeeg 10 grote sterren en leg ze op de bakplaat. Steek uit de restjes deeg zoveel mogelijk kleine sterren en leg ze erbij op de bakplaat.
  • Meng de rösti met de kaas en de oregano. Bestrooi de bladerdeegsterren ermee en druk licht aan. Bestrooi met zout naar smaak.
  • Bak de bladerdeegsterren in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Krokante bladerdeegsterren met rösti, kaas en oregano als verrassend bijgerecht naast vlees- of wildgerechten. Ze doen het ook goed als borrelhapje!

 

Tip: Fijngehakte olijven, zongedroogde tomaten en amandelschaafsel zijn ook heerlijk op deze rösti-sterren. Of experimenteer eens met een andere goed smeltende kaassoort.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 495 kcal
  • 30 g vet waarvan 20 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen