Roasted garlic-harissadip
10 min bereidingstijd
40 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd een kapje van de knoflook, zodat de teentjes zichtbaar zijn en je straks de zachte knoflook makkelijk uit de bol kunt knijpen. Verpak de bol knoflook met de tijm in aluminiumfolie.
- Pof de knoflook in de oven in 40 minuten zacht. Laat de knoflook afkoelen.
- Meng de zure room met de harissa en de citroenmayonaise in een kommetje. Knijp de gepofte knoflook uit de bol en schep door de harissadip. Breng op smaak met citroensap en garneer met platte peterselie.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 330 kcal
- 16 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 39 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 4 g vezels
- 0,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen