U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Roasted garlic-harissadip

10 min bereidingstijd
40 min in de oven + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • 1 bol knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 125 g zure room
  • 1 el harissa
  • 2 tl citroenmayonaise
  • 2 tl citroensap
  • 1 takje platte peterselie
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd een kapje van de knoflook, zodat de teentjes zichtbaar zijn en je straks de zachte knoflook makkelijk uit de bol kunt knijpen. Verpak de bol knoflook met de tijm in aluminiumfolie.
  • Pof de knoflook in de oven in 40 minuten zacht. Laat de knoflook afkoelen.
  • Meng de zure room met de harissa en de citroenmayonaise in een kommetje. Knijp de gepofte knoflook uit de bol en schep door de harissadip. Breng op smaak met citroensap en garneer met platte peterselie.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 330 kcal
  • 16 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 39 g koolhydraten
  • 5 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen