U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

15 min bereidingstijd
20-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelbokjes (300 g)
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 g crème fraîche
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 5-10 takjes verse tijm
  • Peper
  • 40 g walnoten, grof gehakt
  • 1 handvol rucola

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op de bakplaat en prik het in het midden meerdere malen in met een vork.
  • Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche, houd de randen van het deeg vrij.
  • Leg de reepjes rode paprika op de crème fraîche en verdeel de zoete aardappel blokjes erover.
  • Verkruimel de geitenkaas over de zoete aardappelblokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze over de plaattaart.
  • Breng alles op smaak met wat peper.
  • Bak de bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de taart (lauw)warm. Bestrooi de plaattaart voor het serveren met de grof gehakte walnoten en de rucola.

Benodigd product