Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
15 min bereidingstijd
20-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C.
- Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op de bakplaat en prik het in het midden meerdere malen in met een vork.
- Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche, houd de randen van het deeg vrij.
- Leg de reepjes rode paprika op de crème fraîche en verdeel de zoete aardappel blokjes erover.
- Verkruimel de geitenkaas over de zoete aardappelblokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze over de plaattaart.
- Breng alles op smaak met wat peper.
- Bak de bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de taart (lauw)warm. Bestrooi de plaattaart voor het serveren met de grof gehakte walnoten en de rucola.