Pistachecakejes
30 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Voor 12 stuks
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop met de mixer de boter met de suiker en de vanillesuiker zacht en romig. Klop er een voor een de eieren en 25 gram yoghurt door.
- Zeef het bakmeel. Houd 1 eetlepel bakmeel apart. Spatel de rest van het meel door het eimengsel tot een glad beslag.
- Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de vruchten. Hak de 2 eetlepels pistachenoten fijn. Meng de rösti met de sinaasappelrasp, de gehakte pistachenoten en de bewaarde eetlepel bakmeel. Schep het röstimengsel door het beslag.
- Verdeel het röstibeslag over de muffinholtes. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cakejes 5 minuten in de vorm rusten. Haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de poedersuiker met de laatste 50 gram yoghurt tot een dik glazuur. Lepel het glazuur over de cakejes. Garneer met de resterende pistachenoten.
- Extra feestelijk! Garneer met cress of kleine muntblaadjes.
- Rösti geeft de cakejes een extra volle smaak. Met hun sinaasappel-pistachesmaak en yoghurtglazuur zijn ze super feestelijk.
- Tip: Vervang voor een fris smaakaccent de sinaasappels door 2 citroenen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 315 kcal
- 14 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 42 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen