U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mediterrane rösti met merguez

30 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original
  • Komijn, gemalen 1/2 tl. 
  • 8 merguez of chipolataworstjes
  • Cherrytomaatjes 250 gr, gehalveerd 
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • Basilicum, handvol 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie 8 el. 
  • 2 kleine aubergines, in blokjes.

Bereiding:

  • Verhit in een ruime koekenpan 3 el. olijfolie. Bak de rösti in 15 min. goudbruin en gaar 
  • Verhit intussen in een andere koekenpan 2 el. olijfolie. Bak de merguez in 6-8 min. goudbruin en gaar 
  • Schep de rösti op een schaal. Schenk de laatste 3 el. olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Schep de aubergine erdoor en bak 4 min. mee. Bestrooi met de komijn. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 2 min. 
  • Houd intussen de worstjes onder een deksel op laag vuur warm 
  • Schep de rösti door de groenten en warm ze nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout en peper 
  • Leg de worstjes erop en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer direct

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 775 kcal
  • 53 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen