U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Lauwwarme bonensalade met zoete aardappel en pecorino

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g) 
  • 1 ciabatta
  • 8 el olijfolie
  • 1 bosje rozemarijn en/of tijm
  • 2 tl grof zeezout
  • 200 g haricots verts, afgehaald
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 g parmaham
  • 75 g halfgedroogde cherrytomaatjes
  • 50 g pecorino
  • bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de ciabatta in plakjes, maar snijd het brood niet helemaal door. Besprenkel de inkepingen met 2 eetlepels olijfolie en stop er een takje rozemarijn of tijm in. 
  • Bestrooi het brood met het zeezout en bak het in de voorverwarmde oven in 6-8 minuten goudbruin en krokant. 
  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de zoete aardappelblokjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Kook de haricots verts in 5 minuten knapperig gaar. 
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Scheur de ham in de lengte in repen. 
  • Meng de zoete aardappelblokjes in een schaal met de haricots verts en de ham. Bestrooi de salade met de tomaatjes en pijnboompitten. Besprenkel met de resterende olijfolie en schaaf de pecorino in flinters boven de salade. Serveer met het kruidenciabatta.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 845 kcal
  • 53 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 68 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 4,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen