U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Labneh met za’atar

10 min bereidingstijd + 4 uur wachten

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • 300 g Griekse yoghurt (10% vetgehalte)
  • 1 el dille, platte peterselie en munt
  • 1 el gezouten pistachenoten
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl za’atar
  • Zeef, 2 papieren filterzakjes

Bereiding:

  • Zet de zeef op een kom. Scheur de filterzakjes open en leg ze in de zeef, elkaar overlappend. Meng de yoghurt met 1 theelepel zout en schenk in de zeef. Laat de yoghurt minstens 4 uur op een koele plek uitlekken.
  • Schep de labneh uit het filterzakje in een schaaltje. Strijk met de achterkant van een lepel de labneh plat.
  • Hak de kruiden fijn. Pel de pistachenoten en hak ze ook fijn. Strooi de kruiden en de pistachenoten over de labneh. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de za’atar.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 370 kcal
  • 20 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 38 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen