Keftaspiesen met gepofte auberginesalade en kruidenrösti
30 min bereidingstijd
20-25 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Prik de aubergines rondom met een vork in en leg ze op de bakplaat.
- Pof de aubergines in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar en zacht. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe intussen het gehakt met 125 gram ontdooide rösti in een kom. Rasp of pers 2 tenen knoflook boven het gehakt. Voeg de komijn, de helft van de kruiden en zout en peper naar smaak toe. Kneed goed tot een samenhangend mengsel.
- Verdeel het gehakt in 4 porties. Kneed elke portie rond een spies tot een rolletje. Bestrijk de kefta met 2 eetlepels olijfolie. Bewaar ze eventueel gekoeld tot gebruik.
- Snijd de afgekoelde aubergines in stukjes van 2 cm. Doe 4 eetlepels olijfolie met de wijnazijn en de helft van de resterende kruiden in een schaal. Pers of rasp de derde teen knoflook erboven. Schep de gepofte aubergine erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.
- Rooster de kefta op de hete barbecue in 10-12 minuten bruin en gaar. Verhit intussen in een ruime koekenpan de resterende olijfolie. Bak de rest van de rösti in 10 minuten goudbruin en krokant.
- Schep de resterende kruiden door de rösti en breng op smaak met zout en peper. Serveer de keftaspiesen met de auberginesalade en de kruidenrösti.
- Rösti is ideaal als je wat minder vlees wil eten. Vervang een deel van het gehakt door ontdooide rösti. Voeg meteen wat knoflook en extra kruiden toe!
- Tip: Serveer met een flinke dot Griekse yoghurt.
- Tip: Geen BBQ-weer? Rooster de keftaspiesen in de oven (200 °C) in 15 minuten gaar.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 690 kcal
- 45 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 47 g koolhydraten
- 21 g eiwit
- 7 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen