U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Jalapeñodip

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 75 g jalapeño peperringetjes (uitgelekt uit pot)
  • 2 tl kappertjes
  • 5 takjes platte peterselie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el limoensap
  • Staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Hak de sjalot en de knoflook grof.
  • Doe de peperringetjes met de sjalot, de knoflook, de kappertjes en de peterselie in de hakmolen. Voeg de olijfolie en het limoensap toe.
  • Pureer tot een grove dip. Breng op smaak met zout en desgewenst extra limoensap en schep de jalapeñodip in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Tip: Vervang voor een mildere smaak de helft van de jalapeño pepers door groene paprika.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 335 kcal
  • 18 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen