U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Hummus met cashewpesto

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gekruide Chilipartjes (450 g)
  • 1 verpakking Aviko Aardappelbolletjes (450 g)
  • 250 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • ¼ tl gemalen komijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje basilicum (15 g)
  • 4 el cashewnoten
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • ¼ tl gerookt paprikapoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Bereid de chilipartjes en de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pureer in de hakmolen de kikkererwten met de tahin, de komijn, 1 teen knoflook en 3 eetlepels water tot een gladde en zachte hummus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer met de staafmixer de takjes basilicum met de helft van de cashewnoten, 1 teen knoflook en 4 eetlepels olijfolie glad. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng de pesto op smaak met zout en peper.
  • Rooster in een droge koekenpan de rest van de cashewnoten tot ze kleuren. Voeg het paprika- en knoflookpoeder met zeezout naar smaak toe en rooster nog kort. Schud de cashewnoten op een bord.
  • Schep de hummus op een schaal. Verdeel er 2 eetlepels cashewpesto over. Besprenkel met de laatste eetlepel olijfolie en bestrooi met de gebrande cashewnoten. Serveer met de chilipartjes en de aardappelbolletjes om te dippen.
  • Hummus is een originele dip voor kruidige chilipartjes en knapperige aardappelbolletjes. Top de hummus met wat pesto en gebrande spicy cashewnoten voor een extra smaaksensatie.
  • Tip: Meer gasten? Serveer er ook nog een verpakking Aviko Rösti Mini (450 g) met de rest van de cashewpesto bij.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Gekruide chilipartjes Benodigd product: Bistro Aardappelbolletjes