Hummus met cashewpesto
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de chilipartjes en de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pureer in de hakmolen de kikkererwten met de tahin, de komijn, 1 teen knoflook en 3 eetlepels water tot een gladde en zachte hummus. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer met de staafmixer de takjes basilicum met de helft van de cashewnoten, 1 teen knoflook en 4 eetlepels olijfolie glad. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng de pesto op smaak met zout en peper.
- Rooster in een droge koekenpan de rest van de cashewnoten tot ze kleuren. Voeg het paprika- en knoflookpoeder met zeezout naar smaak toe en rooster nog kort. Schud de cashewnoten op een bord.
- Schep de hummus op een schaal. Verdeel er 2 eetlepels cashewpesto over. Besprenkel met de laatste eetlepel olijfolie en bestrooi met de gebrande cashewnoten. Serveer met de chilipartjes en de aardappelbolletjes om te dippen.
- Hummus is een originele dip voor kruidige chilipartjes en knapperige aardappelbolletjes. Top de hummus met wat pesto en gebrande spicy cashewnoten voor een extra smaaksensatie.
- Tip: Meer gasten? Serveer er ook nog een verpakking Aviko Rösti Mini (450 g) met de rest van de cashewpesto bij.
Benodigd product

