U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Hollandse snert met rösti mini

30 minuten bereidingstijd + 1,5 uur koken

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Mini (600 g) 
  • 300 g spliterwten, gewassen
  • ½ knolselderij, in blokjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 flinke schouderkarbonade 
  • 1 rookworst (275 g)
  • Handvol peterselie, grofgehakt 
  • Airfryer

Bereiding:

  • Doe de spliterwten met de knolselderij, de prei, de wortel, 2 liter water, de bouillontabletten en de karbonades in een soeppan. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat afgedekt 1,5 uur sudderen, tot de erwten uit elkaar vallen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Neem na 1 uur de karbonades uit de soep en leg de rookworst erin. Neem na 20 minuten de rookworst weer uit de soep. Verdeel het vlees van de karbonades in stukjes en snijd de rookworst in plakjes. Doe ze terug in de pan en breng de soep op smaak met peper.
  • Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de soep in kommen en garneer met een paar mini-rösti en de peterselie. Serveer de resterende mini-rösti apart erbij.

 

Variatietip: vervang de wortel ook eens door 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g).

 

Serveertip: Serveer in plaats van roggebrood ook eens Aviko Rösti Rondjes Naturel bij de snert, met een lik mosterd en plakje katenspek erop.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 925 kcal
  • 36 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 96 g koolhydraten
  • 48 g eiwit
  • 13 g vezels
  • 5,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen