U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Hasselback-pompoen met limoenhummus en aardappelbolletjes

4 personen
30 min bereidingstijd
35-40 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Bistro Aardappelbolletjes (600 g)
  • 1 flespompoen van ca. 1 kg
  • ½ bosje tijm (à 15 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 250 g kikkererwten (uit blik)
  • 1 limoen
  • 1 el tahin
  • 3 el granaatappelpitjes
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • ½ bosje platte peterselie, grofgehakt
  • Olijfolie extra vierge
  • Bakplaat met bakpapier, keukenmachine of staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Halveer de pompoen in de lengte en schep met een lepel de zaden en draden uit de holte. Schil de pompoen met een dunschiller.
  • Snijd de pompoen in dunne plakjes, maar snijd niet helemaal door zodat de pompoen heel blijft! Leg de pompoen op de bakplaat en steek her en der wat takjes tijm in de inkepingen. Besprenkel de pompoen met de olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  • Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar. Pureer intussen in de keukenmachine of met een staafmixer de kikkererwten met het limoensap, de tahin en voldoende water tot een fluwelige hummus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg na 20 minuten de aardappelbolletjes bij de pompoenhelften op de bakplaat. Bak ze met de pompoen in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
  • Schep de hummus in een schaaltje en bestrooi met de granaatappelpitjes, het sesamzaad en de peterselie. Besprenkel royaal met extra vierge olijfolie.
  • Leg de hasselback-pompoen op een schaal. Schep de aardappelbolletjes rondom en serveer met de hummus.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 625 kcal
  • 27 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 77 g koolhydraten
  • 11 g eiwit
  • 14 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen