Guacaioli dip
10 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Doe de knoflook met 1 theelepel zeezout, het ei en het citroensap in de maatbeker. Zet de staafmixer in de maatbeker.
- Schenk voorzichtig de olie erbij en pureer tot een gladde, lobbige knoflooksaus. Voeg naar smaak extra citroensap, zout of peper toe.
- Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer in een schone maatbeker het avocadovruchtvlees met 2 eetlepels aioli tot een chuncky of juist gladde dip.
- Breng de guacaioli op smaak met limoensap, zout en (chili)peper en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Tip: Bewaar de rest van de aioli in een schone pot. Aioli is ook heerlijk als dip.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 895 kcal
- 79 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 37 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen