U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Guacaioli dip

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 ei
  • 2 el citroensap
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 rijpe avocado
  • Limoensap naar smaak
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Doe de knoflook met 1 theelepel zeezout, het ei en het citroensap in de maatbeker. Zet de staafmixer in de maatbeker.
  • Schenk voorzichtig de olie erbij en pureer tot een gladde, lobbige knoflooksaus. Voeg naar smaak extra citroensap, zout of peper toe.
  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer in een schone maatbeker het avocadovruchtvlees met 2 eetlepels aioli tot een chuncky of juist gladde dip.
  • Breng de guacaioli op smaak met limoensap, zout en (chili)peper en schep in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Tip: Bewaar de rest van de aioli in een schone pot. Aioli is ook heerlijk als dip.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 895 kcal
  • 79 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen