Gratinschotel met sperziebonen en katenspek
30 minuten bereidingstijd
35 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snipper de uien en snijd het katenspek in reepjes van 2 cm.
- Zet de gratins in de ovenschaal en bak ze alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kook intussen de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig. Voeg de uien toe en bak in 3 minuten zacht.
- Roer met een garde de crème fraîche los met de melk en de mosterd. Meng met de kaas en de blaadjes van de takjes tijm.
- Giet de sperziebonen af en schep ze door het spek-uienmengsel. Voeg peper naar smaak toe.
- Neem de ovenschaal uit de oven. Verdeel het bonenmengsel rond de gratins. Lepel de mosterd-tijmcrème erover.
- Bak de gratinschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- In deze ovenschotel worden de aardappelgratins gecombineerd met sperziebonen, spek en mosterd-tijmcrème. Om je vingers bij op te eten!
- Tip: Liever met vis? Vervang het katenspek door reepjes gerookte zalm.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 830 kcal
- 22 g eiwit
- 35 g koolhydraten
- 22 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen