U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde bimi met amandel-röstikrokant

20 min bereidingstijd
25 min in de oven + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 150 g Aviko Rösti Original
  • 400 g bimi (aspergebroccoli)
  • 3 el olijfolie
  • 3 el gerookte amandelen
  • 1 citroen
  • 1 el shiso purple cress
  • Olijfolie extra vierge
  • Bakplaat met bakpapier, staafmixer met hakmolen, rasp

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Strooi de rösti op de bakplaat en rooster in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Schud de rösti op een bord en laat afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Leg de bimi op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster de groente in 10-12 minuten beetgaar.
  • Maal intussen in de hakmolen de amandelen fijn, of hak de noten met de hand fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de amandelen en de citroenrasp door de rösti.
  • Leg de bimi, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom, op een schaal. Strooi er de amandelröstikrokant over en maak af met de cress en een straaltje olijfolie.
  • Bimi oogt een tikkeltje feestelijker dan zijn grote broer broccoli. Bestrooi de bimi met een citroenfris amandelröstimengsel uit de oven, voor een krokante beet.
  • Tip: Gerookte amandelen hebben een uitgesproken hartige smaak. Vervang ze door walnoten of hazelnoten voor een mildere smaak. Geroosterde pijnboompitten zijn ook heerlijk!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 260 kcal
  • 20 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 12 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen