U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gegratineerde aardappels met Queijo da Serra en uien

20 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Mini (600 g)
  • 5 uien
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el wijnazijn
  • ½ Queijo da Serra ( Portugese bergkaas, gryère of emmentaler)
  • 3 blaadjes laurier
  • 125 g grookte spekreepjes of blokjes chorizo
  • 75 g slamelange naar keuze
  • 250 g kikkererwten ( uit blik, uitgelekt)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes peterselie
  • Ovenschaal (24 cm ø)

Bereiding:

  • Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de uien in ringen. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  • Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de uienringen in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met 1 eetlepel wijnazijn, zout en peper.
  • Leg de rösti mini in de ovenschaal. Verdeel er de uienringen en de blaadjes laurier over. Lepel tot slot de kaas erover.
  • Schuif de schaal in de oven en bak 10 minuten, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes of chorizoblokjes in 4 minuten knapperig uit.
  • Doe de slamelange in een kom. Verdeel er de kikkererwten en de spekjes of chorizoblokjes over. Besprenkel de salade met 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels wijnazijn. Bestrooi met de oregano en zout en peper naar smaak.
  • Hak de peterselie fijn. Bestrooi de gegratineerde rösti mini met de peterselie en serveer met de salade.
  • Tip: Liever zonder vlees? Laat de spekreepjes of chorizo weg en verdubbel de hoeveelheid kikkererwten of voeg 100 gram walnoten aan de salade toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 815 kcal
  • 56 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen