U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Frachos van zoete aardappelblokjes en krokante chorizo

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 1 el olijfolie
  • 200 g chorizo, in halve plakjes of blokjes
  • 3 tomaten
  • 2 bosuien
  • 150 g guacamole
  • 3 el jalapeños (pot of vers), in ringetjes
  • 200 g geraspte cheddar
  • Bakplaat met bakpapier, 4 ovenbestendige borden of ovenschaaltjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Spreid de aardappelblokjes uit op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten bruin en gaar. Schep halverwege om.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo in 4-5 minuten knapperig uit. Snijd intussen de tomaten in stukjes en de bosui in ringetjes.
  • Neem de aardappelblokjes uit de oven en zet de ovengrill aan. Verdeel de aardappelblokjes over de ovenbestendige borden of ovenschaaltjes. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Schuif de borden of schaaltjes onder de hete ovengrill en laat de kaas in 3-4 minuten smelten.
  • Schep uit de oven de guacamole op de franchos. Verdeel er de tomaat, de chorizo en de jalapeños over en bestrooi met de bosui.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 760 kcal
  • 51 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 53 g koolhydraten
  • 17 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen