U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Croquetas

1 uur bereidingstijd + 4 uur wachten
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 6 Aviko Bistro Aardappelkroketjes
  • 5 blaadjes gelatine
  • 80 g ongezouten roomboter
  • 150 g bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 ml droge witte wijn of sherry
  • 50 ml slagroom
  • 1 el olijfolie
  • 50 g spinazie
  • 75 g serranoham
  • 75 g gerookte kipfilet
  • 6 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 225 ml arachideolie
  • 150 g paneermeel
  • 200 g zachte geitenkaas
  • Olie om te frituren
  • Staafmixer, vershoudfolie

Bereiding:

  • Week de blaadjes gelatine in koud water. Laat de boter smelten in een sauspan. Voeg 100 gram bloem toe en bak 2 minuten mee, zonder te kleuren.
  • Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij. Klop door tot een gebonden, dikke ragout ontstaat. Voeg de wijn of sherry en de slagroom toe en verwarm de ragout nog 5 minuten op laag vuur.
  • Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Hak de spinazie grof en roerbak tot de spinazie geslonken en het vrijkomend vocht verdampt is. Snijd de serranoham klein en de kipfilet in kleine stukjes.
  • Neem de sauspan van het vuur. Los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine een voor een al roerend op in de warme ragout.
  • Verdeel de ragout in 3 porties. Roer de spinazie, de serranoham en de kip elk apart door een portie ragout en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep elke soort ragout in een diep bord, strijk glad en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de ragout afgedekt met vershoudfolie minstens 4 uur in de koelkast om goed stevig te worden.
  • Breek voor de aioli 1 ei boven een hoge maatbeker. Voeg de knoflook, mosterd, wijnazijn en de arachideolie toe. Pureer met de staafmixer tot een lobbige knoflookmayonaise. Voeg extra olie toe als de aioli niet dik genoeg is.
  • Verdeel elke portie ragout in 6 gelijke stukjes. Rol elk met natgemaakte handen tot een mooi kroketje; zorg dat er geen barstjes zijn.
  • Strooi de resterende 50 gram bloem op een plat bord en het paneermeel op een tweede bord. Klop in een lage schaal de resterende 5 eieren los. Rol de kroketjes een voor een door de bloem, haal ze door het ei en rol ze dan door het paneermeel.
  • Wentel ze daarna nogmaals door het ei en het paneermeel; zorg dat de kroketjes rondom volledig bedekt zijn. Leg de kroketjes minstens 30 minuten op een bord in de koelkast, zodat de paneerlaag kan drogen.
  • Maak intussen de laatste kroketsoort. Snijd de geitenkaas in 6 gelijke porties. Rol er met natgemaakte handen 6 kroketjes van. Haal ook de geitenkaaskroketjes door het ei en rol ze vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.
  • Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Bak de kroketjes in porties in 4-5 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bereid ook de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de kroketjes op een schaal en serveer met de aioli om te dippen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 220 kcal
  • 18 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 8 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen