U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Carpaccio met rösti-parmezaankoekjes

20 min bereidingstijd
10-12 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Rösti Original (verpakking 750 g), ontdooid
  • 40 g parmezaanse kaas (stuk)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 300 g carpaccio
  • 25 g gemengde jonge sla
  • 100 g half-gedroogde (cherry)tomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • 3-4 el olijfolie extra vierge
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Spreid de rösti op de bakplaat uit. Bak de rösti 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de rösti uit de oven iets afkoelen.
  • Rasp intussen de parmezaanse kaas. Meng de kaas met de rösti en de oregano. Vorm van het rösti-kaasmengsel 8 bergjes op de bakplaat en strijk ze met de bolle kant van de lepe uit tot dunne koekjes.
  • Bak de rösti-parmezaankoekjes in de voorverwarmde oven in 5-7 minuten goudbruin. Laat de koekjes uit de oven 5 minuten op de bakplaat iets afkoelen en knapperig worden.
  • Verdeel de carpaccio over 4 borden. Rangschik de sla, tomaatjes en kappertjes erop. Besprenkel de carpaccio met de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
  • Garneer elk bord met een rösti-parmezaankoekje. Serveer de rest van de koekjes apart erbij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 295 kcal
  • 19 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 10 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen