U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Camembertfondue

10 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • 1 kleine camembert in een spanen doosje (145 g)
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tl olijfolie extra vierge
  • Zwarte peper
  • Aluminiumfolie, bakplaat of ovenschaal

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwijder de plastic verpakking van de kaas en leg de camembert terug in het spanen doosje.
  • Maak in de bovenzijde van de camembert enkele insneden. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel de rozemarijn in toefjes. Steek de knoflook en de rozemarijn in de insneden. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper.
  • Verpak de camembert met het spanen doosje in aluminiumfolie en zet op de bakplaat of in een ovenschaal.
  • Bak de camembert ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
  • Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem de camembert uit de aluminiumfolie en zet op een bord. Serveer de friet met de dip.
  • Tip: De camembert kan ook 8 minuten in een voorverwarmde airfryer van 200 ºC. worden gebakken.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 345 kcal
  • 17 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 11 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen